2012. október 13., szombat

Google támogatás

A csLearning projekt bemutatásához és támogatásához a Google szolgáltatásait vettük igénybe. A felhasználói kapcsolattartást a Fórum biztosítja, ami a Firefox v15 és Google Chrome v22 böngészőkkel a Fórum oldalról közvetlenül is elérhető, de az IE9 böngésző a beágyazott objektumot is tartalmazó oldalak megjelenítésénél még okoz meglepetéseket.

2012. október 1., hétfő

Történet

csLearning - C# oktatóanyag
A csLearning projekt a C# programnyelv tanulásának és tanításának egy lehetséges interaktív eszköze. A keretprogram tervezése 2011 őszén egy folyosói beszélgetés eredményeként indult el, majd a téli szünet során készült el az első működő implementáció, melyből aztán 2012 tavaszán állt össze a diákok által is használatba vett változat.
A csLearning keretprogram jelenlegi állapotában 10 leckét és egy feladatgyűjteményt tartalmaz, melyet a tanulás közben is futtatható és módosítható példaprogramok egészítenek ki.
A további fejlesztésben feltétlenül számítunk minden C# felhasználó megtisztelő segítségére, és előre is köszönjük az újabb ötleteket, melyek gazdagíthatják a projektet.